T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AFYONKARAHİSAR / ÇAY - Çay Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

SIFIR ATIK PROJEMİZ

Sıfır atık projesine okulumuzda "Save Environment with 3R'sisimli eTwinning proje faaliyetleriyle destek vermekteyiz. Etkinlikler İngilizce Öğretmenleri Yasemin BOYRACI ve Özlem AKCAN rehberliğinde gönüllü 9 ve 11. Sınıf öğrencileri tarafından yürütülmektedir. Projemizin amacı, atıkları azaltarak, geri dönüştürerek ve yeniden kullanarak, çevreyi korumanın ve okulumuzu daha çevre dostu hale getirmenin yollarını aramak, öğrencilerimizde çevre bilincini artırmak, bilgi alışverişinde bulunmak, ekip çalışmasının önemini anlamak, kişisel ve sosyal sorumluluk bilincine sahip olmaktır.

 

Proje kapsamında okulumuzun koridorlarına "Afyon Gültekin Geri Dönüşüm Toplama ve Ayırma Tesisi" ile iletişime geçerek kağıt, plastik, cam, mavi kapak geri dönüşüm kutuları yerleştirdik. Afyon Çevre Hizmetleri Birliğinin Atık Pil Toplama Kampanyasına katıldık. Projede görevli öğrenciler kutuları kurarak katlara yerleştirdiler. Sınıfları dolaşarak bilgi verip kutuların kullanılmasını sağladılar. Sınıf ve okul panolarına geri dönüşümle ilgili yazı ve resimler astık. Geri dönüşüm malzemesi getiren öğrencilerimizi ödüllendirdik.

 

Atık maddelerin doğada ne kadar sürede yok olduğunu gösteren gerçek eşyalardan Zero Waste (Sıfır Atık) panosu oluşturarak dikkat çektik. Sınıf içi Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık konulu yarışmalar düzenledik ve bulmacalar hazırladık. Atık miktarının azaltılmasını sağlamak ve sokak hayvanlarına yardım amacıyla eski tahta parçaları ve eşyalarla kedi evi; plastik ve kullanılmış kağıttan el yapımı küçük eşyalar ürettik.

07-01-202007-01-202007-01-202007-01-202007-01-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.01.2020 - Güncelleme: 07.01.2020 08:22 - Görüntülenme: 233
  Beğen | 1  kişi beğendi